SELAMAT DATANG KE BLOG INI | SILA TINGGALKAN PESAN & JEJAK ANDA DI SHOUTBOX UNTUK KUNJUNGAN BALAS | TERIMA KASIH | JOM SERTAI CONTEST : APA SAYA NAK BUAT KALAU DIBERI RM100

Tuesday, 16 March 2010

Luka seribu rindu..

Api dah menjadi bara
Bara menjadi debu
Mawar indah nan setangkai
Layu dan berguguran

Begitulah ibarat cinta
Terjalin sementara
Madu tak sempatku rasa manisnya
Pahit barganti
Terpaksa ku telan jua

Aku bagaikan tawanan
Di dalam perang rindu
Asyik berganti derita
Cinta tak kesudahan

Mesranya tingkahmu
Di samping dirinya
Menambah luka di hatiku

Senyumanmu di samping orang ketiga
Bagaikan sembilu
Menusuk di hatiku

Hati ku
Sakit tak tertahan lagi

Kasih
Sudahnya begini
Cinta suci nan sejati

Ke manakah hala
Yang akan ku bawa
Hati sarat luka seribu rindu

Dia yang menanti
Setiaku menunggu
Tapi kepadanya kau pergi

Aiseh..Layan feeling la plak..Korang mesti biasa layan lagu ni kan..? Dipopularkan oleh kumpulan Fotograf pada tahun 90an dulu..Ada yang tak pernah ke..? Yang tengah dok terngiang kat blog aku ni la lagu tu..



Lagu ni antara lagu favourite aku dari dulu sampai sekarang..Lebih syahdu bile aku layan time putus tunang dulu (bikin hati aku meleleh beb)..Biasa la, aku ni muka je nampak ganas tapi dalam hati ada taman (pinjam ayat Adnan Sempit jap)..

Sebenarnya aku ni nak meluahkan isi hati aku, tapi tak tau macam mana nak story..Kalau korang la ek, ape perasaan korang bila korang bertembung dengan bekas kekasih / tunang korang tu masa tengah jalan²..?

Peristiwa ni berlaku minggu lepas..Aku ada urusan kerja kat KL hari Khamis & Jumaat..Jadi dah alang² naik KL tu aku pun sambung je cuti Sabtu & Ahad kat sana..Konon² nak jalan² cuci mata..Tapi lain pulak jadiknya bile bertembung dengan bekas tunang dengan buah hati dia..Takpe, boleh kontrol emosi..Tapi hati ada sikit kacau la, kompem punya..Walaupun aku berjaya mengawal emosi, tapi sampai hari ni jiwa aku kacau..Kalau korang la ek, ape reaksi korang..? Lebih² lagi pulak clash dulu sebab 'ex' korang yang buat pasal..?

p/s : terbakar kampung nampak asap, terbakar hati siapa yang tahu..

3 comments:

luZ a.k.a peRmataPuTiH said...

aku lyan lgu ne...huhu
mmg lyan lah...

Mama Mya said...

salam

emmhh lum pernah lagi berada dalam situasi ini..

watie
http://www.quefamili.com

aNoZ said...

layan ahh lagu ni!!! terbakar hati, sendiri yg tahu. hehe

Related Posts with Thumbnails