SELAMAT DATANG KE BLOG INI | SILA TINGGALKAN PESAN & JEJAK ANDA DI SHOUTBOX UNTUK KUNJUNGAN BALAS | TERIMA KASIH | JOM SERTAI CONTEST : APA SAYA NAK BUAT KALAU DIBERI RM100

Wednesday, 31 March 2010

Nak cuba menulis novel la plak..

Salam semua..

Dah memang jadik tabiat aku suka menulis, cuma tak tau la sebab apa aku nak menulis..Tapi kebelakangan ni aku rasa macam nak menghasilkan sebuah karya (pergh, ayat!)..

Mengingatkan aku lebih kurang 5 tahun lepas, aku ada menulis sebuah cerkon (cerita kontot) berjudul 'Litar' yang mengisahkan kehidupan seorang pelumba haram..Walaupun karya tersebut hanyalah sebuah karya yang sia² sebab lepas tu aku buang ke dalam tong sampah, tapi ada sorang kawan tu suruh aku tulis semula cerita tu cuma buat dalam bentuk novel atau e-book..

Agaknya kalau aku buat laku ke..? Silap² takde orang beli..Tapi bak kata orang, kalau tak cuba mana nak tau..So, aku pun akan memulakan pengajian cara² nak hasilkan sebuah e-Book sebelum aku melancarkan hasil pertama aku nanti..

p/s : korang beli la..kalau best boleh aku buat yang seterus²nya..

7 comments:

Nay-MrsNurl said...

semoga berjaya... bolehkongsikan cara rebitkan ebook nnti hihi

Lelaki Ini said...

@Nay-MrsNurl : tQ..nak kena study dlu bru bleh ngajar.. ;D

Manager Tandas KLCC, Takamine Kiyomaro said...

novel?good luck bro,ak ritu ad wat cerpen kat blog tp sekerat jalan je sbb bz haha

Lelaki Ini said...

@Manager Tandas KLCC : tuh bukan cerpen bro, tuh certabis (cerita tak habis)..

HaiDa HiDa said...

cerkon??? ada ker??? mmg tak pernah dgr ni.. baguslah kalu berminat ngan penulisan novel.. sokong 100%.. sye novel tu tak sampai lgi la.. cerpen ada la 10 koleksi.. sekadar upload kt Penulisan2u.. tpi feedback amat memuaskan.. nnti senang2 bce la..

http://www.penulisan2u.my/2010/01/cerpen-cinta-hanya-untuk-kamu/

http://penulisan2u.blogspot.com/2009/06/cerpen-berikan-aku-peluang.html

sekadar bertukar info.. hehehe

farah ain said...

wah..bagus2 teruskn usaha...cube jer..mana tahu boleh berjaya:)

puteri cahaya. said...

bagus!!!... all the best!..(",)

Related Posts with Thumbnails